Bilişsel Davranışçı Terapi

Bireysel Davranışçı Terapi bireyin hayatını olumsuz etkileyen düşünceler, inançlar ve tutumlar gibi bilişsel bozulmalara odaklanır ve bunları değiştirmeye çalışır. Kişinin kaynaklarını kullanarak problemlerin ortadan kaldırılmasıyla yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amaçlanır. Danışanın problem olarak getirdiği konunun ele alındığı, yapılandırılmış terapi ekolüdür.

Problem odaklı ve hareket merkezli bir psikoterapi yöntemidir. Başlarda aktif olan terapistken süreç içerisinde danışanla oluşan psikoterapi yolculuğunda danışanın kendi kendisinin terapisti olmasını sağlayabilmek amaçlanarak kişisel başa çıkma stratejileri geliştirmesini sağlamayı hedeflenir. Düşünce biçimlerini yeniden gözden geçirmek stratejilerin oluşturulmasına yardımcı olur. Bu stratejiler bireyin duygusal dengeyi kurmasına ve kendi günlük yaşam problemlerini çözebilmesine yardımcı olur.

Terapist bu stratejilerin geliştirmesinde etkin bir rol oynayarak işbirliği içersinde semptomları azaltmak amaçlar. Terapist seans sonunda ve seansa başlarken önceki haftanın özetlemesiyle seansa başlar. Seans içinde terapistten öğrenilen bilginin beceriye dönüştürülebilmesi için uygulamada “ev ödevleri” ya da egzersizlerden faydalanılır. Süreç içerisinde danışanın ihtiyaçlarına bakılarak terapi seansları şekillendirilir. Terapi yapılandırılmış olarak danışanın hedef ve amaçları doğrultusunda işlenerek, ilerlenilir.

Anksiyete bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, cinsel işlev bozuklukları, çift tedavileri ve aile terapileri, alkol ve madde kötüye kullanımı, yeme bozuklukları, sosyal fobi gibi birçok psikolojik bozukluğun tedavisinde etkili olan bir terapi yöntemidir.

Danışanın problem olarak getirdiği konunun ele alındığı, yapılandırılmış terapi ekolüdür. Danışanın seans odasının dışında da aktif bir şekilde ödevler yoluyla problemi çözmesini sağlar. Başlarda aktif olan terapistken süreç içerisinde danışanla oluşan psikoterapi yolculuğunda danışanın kendi kendisinin terapisti olmasını sağlayabilmek amaçlanır. Terapist seans sonunda ve seansa başlarken önceki haftanın özetlemesiyle seansa başlar. Süreç içerisinde danışanın ihtiyaçlarına bakılarak terapi seansları şekillendirilir. Terapi yapılandırılmış olarak danışanın hedef ve amaçları doğrultusunda işlenerek, ilerlenilir.

Yetişkinlik Döneminde Ortaya Çıkan Sorunlar

Depresyon
Doğum Sonrası Depresyonu
Hamilelik Depresyonu
Panik Atak
Panik Bozukluk
Yaygın Anksiyete Bozukluğu
Kaygı Bozuklukları
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
Obsesif Kompülsif Kişilik Bozukluğu
Dürtü Kontrol Bozuklukları
Öfke Problemleri
Şiddet ve Saldırganlık
İlişkide İletişim Problemleri
Uyum Sorunları
Uyku Sorunları
Alkol Bağımlılığı
Yas Süreci
Hipokondriazis
Özgül Fobi
Psikotik Bozukluklar

Kişilik Bozuklukları

    • Borderline Kişilik Bozukluğu
    • Narsistlik Kişilik Bozukluğu
    • Bağımlı Kişilik Bozukluğu
    • Anti-sosyal Kişilik Bozukluğu
    • Histirionik Kişilik Bozukluğu
    • Çekingen Kişilik Bozukluğu
background
Hemen Online Randevu Oluştur!
Formu doldurun, hemen yerinizi ayırtın!
Open chat
WhatsApp'tan Yazın!